تعرفه نظام مهندسی قانونی است؟
کمیته مجریان گروهی از مهندسان هستند که مجریانی را برای اجرای کار ساخت و ساز به پروژههای ساختمان اعزام میکنند و به نوعی کارفرما محسوب میشوند و نحوهی ساخت و ساز را هدایت میکنند و هرگونه عواقب کار نیز بر عهده مجریان است. نظام مهندسی تصمیم به افزایش قیمت این کمیته گرفته است.
در همین راستا «مهدی گلابی» عضو سابق کانون کاردانان ساختمان استان مرکزی اظهار کرد: کمیته مجریان کمیتهای است که برای ساخت و ساز، مجریانی را مامور رسیدگی به امور ساختمان میکند. سال پیش برای هر خانه متری 8700 تومان توسط این کمیته دریافت میشد اما امسال با اقدامی ناگهانی برای خانههای بالای 1000 متر، این رقم به متری 30 هزار تومان رسیده است.
وی افزود: مسوولان نظام مهندسی از قانونی بودن این مصوبه خبر میدهند در حالی رونوشتی که از این مصوبه نشان میدهند فاقد مهر و امضای افراد مسوول است و این امر خود سبب شکایات بیشتر مردم و ارباب رجوعها به کمیته مجریان شده است، به نحوی که عدم پاسخگویی مسوولان کمیته مجریان و نظام مهندسی به درگیریهایی در این کمیته منجر شده است.
گلابی با بیان اینکه پیگیریهای مردم به نتیجهای نرسیده است و حتی شهردار منطقه 2 اراک از این موضوع و افزایش تعرفهها اظهار بیاطلاعی کرده است، گفت: مکاتباتی با شهردار اراک، استاندار و تعزیرات داشتیم که پاسخ مشخصی دریافت نشد و حتی برخی از مسوولان کمیته مجریان از افزایش مجدد تعرفهها خبر دادهاند که خود به افزایش قیمت مسکن منجر میشود چراکه صاحبان خانه با پرداخت بیشتر تعرفهها قاعدتاً قیمت خانههای خود را افزایش میدهند.
با توجه به اظهارات مردم و پیگیریهای خبرنگار ایسنا «غلامحسن اللهدادی» رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی در اینباره اظهار کرد: سازمان نظام مهندسی استان مرکزی موظف است که سالانه 25 درصد تعرفهها را افزایش دهد، اما چون سه سال است که تعرفهها افزایش نداشته است تصمیم براین شد که برای ساختمانهای بالای دو طبقه و بیشتر از 1000 متر با تایید شورای مرکزی تعرفه افزایش یابد.
وی با بیان اینکه هماکنون قیمت و تعرفه اعلام شده 5 درصد از تعرفهی تعیین شده کمتر است، گفت: این افزایش تعرفهها کاملاً قانونی بوده است و در صورت پرداخت نشدن این رقم توسط پیمانکاران و یا صاحبان ساختمان با آنان برخورد میشود.
«حسین میرنعمتی» از پیمانکاران حوزهی ساخت و ساز اراک گفت: تعرفهی نظام مهندسی هر سال افزایش داشته است و برای ساختمانهای بالای 1000 متر هر سال رقم تعرفه بالا رفته است، به نحوی که سال پیش در حدود 8 میلیون تومان به کمیته پرداخت شد و امسال نیز این رقم با افزایش تعرفهها به رقمی در حدود 20 میلیون میرسد.
میرنعمتی با اشاره به اینکه در اینباره به تعزیرات شکایت و مقرر شد ظرف یک هفته بررسی، نتیجه آن مشخص شود، ادامه داد: همچنان پاسخی از تعزیرات دریافت نشده است و علاوه براین، موضوع نظام مهندسی هم در این خصوص دچار مشکل شده است و میان اعضای آن اختلافاتی برای افزایش قیمتها پیش آمده است، چراکه با این اقدام درآمد برخی اعضا به شدت افزایش دارد، اما رییس نظام مهندسی استان همچنان برای افزایش این تعرفهها اصرار دارد و اعلام کرده که ممکن است این افزایش تا 75 درصد نیز برسد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این موضوع و پیگیری قانونی بودن آن، تلاش شد که با شهردار اراک و معاون عمرانی استاندار مرکزی گفتوگویی انجام شود که این مهم تاکنون میسر نشده است